Ugivelser

Det er mange utgivelser som finnes i denne serien av historiske filmer, og du kan starte hvor du vil. Hvis du har noen temaer i norsk historie du bryr deg mer om enn andre, så er det bare å velge. Det vil være alt fra kongefamiliens historie til våre motstandsmenn i andre verdenskrig. Det skal være noe for enhver smak her.

Du trenger ikke bestille filmer fra oss her på nettsiden, for det finnes flere forhandlere der ute som kan hjelpe deg med å finne det du vil ha. Det er biblioteker og bokhandlere primært som har salg av disse filmene. Det vil være mange gode tilbud på filmserier med historisk tema, og det er på denne nettsiden det vil være opplyst om de salgene som er gjeldende.

Kongehuset

Kongehuset, norske menn og kvinner, soldater og mye annet. Det er flere serier og temaer du kan skaffe deg både her på nettsiden og via våre forhandlere. Setter du i gang med kjøpet i dag vil du få 2 for 1.

De fleste filmene vi har i filmbanken vår er gamle produksjoner, men også noen har blitt gjort på nytt i digitale formater, og dette øker kvaliteten på selve filmen, og i tillegg er det flere filmer som kan regnes som relativt moderne. Oljeeventyret har også kommet ut som en historisk dokumentarfilm. Som du kan tenke deg er det mye spennende du kan slå kloa i her hvis du ønsker.

Vi har et stort arkiv vi forvalter, og det vil være mange som er ute etter våre filmer. Det vil være en søknadsprosess for å få tak i våre arkivfilmer, på grunn av deres historiske verdi. Da snakker vi ikke om dokumentarer eller andre historiske filmer, men vi mener filmopptak av de sjeldne. Myndigheter og historikere er hjertelig velkomne til å komme til våre arkiver, så lenge det ligger en vettug grunn bak. Vårt arkiv er også styrt av Riksantikvaren, så det er for rikets best at dette blir bevart.

Det er flere filmserier du kan velge, selvfølgelig, og det er mange lokale DVD-er du kan få tak i. Noen av filmene vi har er for de litt mer interesserte, men vi jobber for å få tak i det som våre kunder vil ha. Det kan for eksempel være en film fra 1924 i Rælingen i Akershus. Vi vil gjerne ta inn bidrag fra folk der ute som sitter med materiale som vi kan bruke. Hvis det er noe av verdi som du gjerne vil dele med oss, så er det bare å sende oss en mail eller ringe oss.